Povesti

Drumul felinei

De ceva vreme ma gandesc la ceea ce voi scrie aici si la aceasta data, 12 August. Pentru unii o zi obisnuita de vara, pentru altii una de vacanta, insa pentru mine si intreaga familie reprezinta mai mult decat atat, este momentul in care am primit in dar o mare Bucurie.

In urma cu 4 ani asteptam nerabdatori intalnirea cu o fetita pe care o vazusem doar in cateva imagini ecografice si pe al carei nume il stiam de la cei ce urmau sa devina parinti, si nimic mai mult. Timp de noua luni , ca atat a durat asteptarea , fiecare dintre noi s-a gandit la acest moment, si-a facut propriul scenariu, insa emotiile care ne-au incercat in ziua aparitiei ei au fost unice. Le retraim in fiecare an!

Jose Saramago spunea ca “un copil este o fiinta pe care ne-a imprumutat-o Dumnezeu ca sa facem un curs intensiv despre cum sa iubim pe cineva mai mult decat pe noi insine, despre cum sa schimbam cele mai mari defecte pentru a le da cele mai bune exemple, si despre cum sa invatam sa avem curaj”, si mare dreptate a avut.  Leona, caci acesta este numele leoaicei care ne-a cucerit inimile, nepoata mea, ne-a invatat sa iubim cu adevarat si sa oferim cele mai curate sentimente. Am construit alaturi de ea multe amintiri frumoase si  am redescoperit ce inseamna sa fii copil si cat de frumos este acest univers numit copilarie: acuarele, creioane colorate, jucarii cat vezi cu ochii, desene animate, cantece si dansuri pe care nu le-as fi cunoscut daca nu era ea, momente  precum cele  in care a trebuit sa “imbrac” hainele  papusilor adorate sau sa jucam rolul Doctoritei Plusica. Din acest tablou nu au lipsit nici scenele amuzante in care cantecele cu versuri in limba engheza sufereau cele mai trasnite transformari, iar culoarea preferata, in viziunea ei, era , si inca este, “pink cu roz”.

Peste ani, daca isi va dori probabil sa se descopere mai mult, sa afle povesti despre cum era, sa scotoceasca prin amintiri, sa deruleze pelicula primei perioade din viata , va putea incepe de aici, citind ceea ce am scris, si cu siguranta ceea ce voi mai povesti despre acest copil caruia ii multumesc!

Multi ani deosebiti, Eva-Leona!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *